Detailní popis produktu
Ať už musíte sáhnout po kávě bez kofeinu z jakéhokoli důvodu, doporučujeme vyzkoušet Water metodu, což je podle nás nejšetrnější metoda jak kávu zbavit kofeinu a přitom v ní zanechat co nejvíce původní chuti. Při této metodě se používá pouze voda a na principu osmózy se z kávy postupně odstraňuje kofein.
Velmi zjednodušeně se z části dávky kávy připraví extrakt, tedy část kávy se ponoří do horké vody a nechají se vyextrahovat všechny látky včetně aromatických olejů i kofeinu. Tato vyluhovaná zrna se následně vyhodí, ale extrakt se dále zpracovává. Z něj se pomocí uhlíkového filtru odstraní kofein. Do tohoto extraktu se následně ponoří káva určená k odstranění kofeinu. Aromatické látky se do extraktu již nerozpouští, protože jsou v něm již plně obsaženy z předešlé dávky, ale jediné, co tam z předešlé dávky není, je kofein, který se postupně ze zrna uvolňuje. Poté se odfiltruje z tekutiny a to se opakuje pořád dokola, dokud v kávě kofein není. Díky tomu se z kávy nedostávají téměř žádné aromatické látky a chuťově věrně kopíruje původní kávu s kofeinem.
Tento proces trvá cca 10 hodin a jedná se o jeden z nejdražších, ale i nejšetrnějších způsobů odstranění kofeinu z kávy.