Detailní popis produktu
Stanice Karani byla postavena v roce 1998. Kávu v ní zpracovává více než 600 drobných farmářů sdružených v Kabare Cooperative Society. Tito farmáři mívají méně než 20 kávovníků, které pěstují na zdejší výživné vulkanické a písčité půdě.
Kávu farmáři ihned po sběru zanesou do stanice Karani, kde třešně pečlivě třídí a dohlíží na to, aby byly přijaty jen zralé, nepoškozené třešně. Kávové třešně se rozvlákní, protřídí podle hustoty a poté fermentují 16 – 24 hodin. Na fermentaci dohlíží kvalifikovaný personál, aby byla včas zastavena. Po fermentaci prochází třešeň promývacímí a třídícími kanály. nakonec jsou zrna přesunuta na zvýšená lože, kde se za pravidelného obracení suší. Sušení trvá obvykle jeden až tři týdny.
Káva se v Keni začala pěstovat poměrně pozdě, ale má působivou pověst. Od začátku je keňská káva uznávána pro svou vysokou kvalitu, pečlivou přípravu a vynikající chuť. Většina káv je zpracována mokrou cestou a sušena na zvýšených ložích. Více než 70 % kávy v zemi je vypěstováno na malých farmách, jejichž farmáři se sdružují do stovek družstev (FCS = Farmer Cooperative Societies). A každé družstvo provozuje alespoň jeden zpracovatelský závod.
Země: Kenya
Umístění: Kirinyaga county
Kvalita: Kenya AA mikrolot
Farma / Pěstitelé: Karani Factory
Rozloha farem: průměrně méně než 20 kávovníků
Odrůda: SL28, SL34
Datum sklizně: 2020/2021
Nadmořská výška: 1700 – 1800 m.n.m.
Zpracování: Fully Washed a sušení na zvýšených ložích.